Modeli navigiranja v notranjih prostorih z uporabo Fuzzy Path Loss Models

Ozadje

Hiter razvoj mobilnih in komunikacijskih tehnologij je v zadnjih letih spodbudil številne študije na področju lokalizacije in navigacije v notranjih okoljih. Pametni telefoni so postali nepogrešljiv pripomoček tudi za osebno navigacijo (PNS). Natančen sistem lokalizacije v zaprtih prostorih je mogoče vgraditi v osebni navigacijski sistem za vodenje ljudi po nakupovalnih središčih, muzejih, letališčih, javnih ustanovah itd.

Opis izuma

Gre za učinkovit algoritem lokalizacije v zaprtih prostorih, ki temelji na modelih intervala zaupanja. Deluje na platformi lokalizacijskega sistema, ki je zgrajena na podlagi svetilnikov Bluetooth in pametnega telefona. Algoritem lokalizacije omogoča obdelavo v realnem času in izjemno majhno porabo energije(baterije) na pametnem telefonu. Naš sistem lokalizacije je občutno boljši od obstoječih nizkocenovnih lokalizacijske sistemov, saj deluje s povprečno napako, manjšo od 0,5 m.

Glavne prednosti

Sistem lokalizacije v notranjih prostorih združuje prednosti relativnega pristopa za lokalizacijo skupaj z globalnim. Testiranje je pokazalo odlične rezultate. Mogoče ga je uporabiti na veliko različnih področjih, vodenje slepih pa prostoru, je le ena izmed njih.

Imetniki
Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko

Stopite v stik z nami

ipr@uni-lj.si

Rešujemo vaše izzive

Več informacij

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj