Bacillus subtilis z močnim zaviranjem enteropatogenih in patogenih bakterij

Ozadje

Patogeni, ki se prenašajo s hrano, predstavljajo veliko zdravstveno in gospodarsko breme. Listeria spp., Staphylococcus spp., Salmonella spp., E. coli in Campylobacter spp so med glavnimi povzročitelji driske. Kampilobakterioza je najpogostejša bakterijska okužba, ki se v Evropski uniji (EU) in Združenih državah Amerike (ZDA) na ljudi prenaša s hrano. Njen glavni vzrok je okužba živali s Campylobacter jejuni. Večina okužb s C. jejuni je povezana s perutninskim mesom in perutninsko industrijo, ki je tudi glavni vir sevov C. jejuni, odpornih na antibiotike, saj je več kot 50 % izolatov iz perutnine odpornih na vsaj en antibiotik.

Opis izuma

Dokazano je, da ima sev Bacillus subtilis PS-216 močan zaviralni učinek na enteropatogene in patogene bakterije, ki se prenašajo s hrano, kot je Campylobacter jejuni. Naš inovativni izdelek uporablja sev Bacillus subtilis PS-216 za pripravo krme in probiotičnih mešanic. Pozitivni učinki probiotikov na perutnino so pospeševanje rasti, imunomodulacija in zaviranje patogenov. Sev Bacillus subtilis PS-216, v primerjavi z drugimi sevi B. subtilis, močneje zavira rast in nastanek biofilmov patogenov ter kolonizacijo C. jejuni pri piščancih (brojlerjih). Poleg tega, dodatek B. subtilis PS-216 povzroči povečanje teže piščancev.

Glavne prednosti

• Zaviranje rasti in tvorbe biofilmov patogenov.
• Zmanjšanje kolonizacije perutnine s C. jejuni.
• Povečanje teže piščancev (brojlerjev).

Imetniki
Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta; Iowa State University Research Foundation, Inc.
Interna številka
UL20200481003P

Stopite v stik z nami

ipr@uni-lj.si

Rešujemo vaše izzive

Več informacij

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj