15.11.2021

Znani so prejemniki sredstev 2. razpisa Inovacijskega sklada UL

10. novembra 2021 je rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Gregor Majdič v okviru festivala UNI.MINDS razglasil letošnje prejemnike sredstev razpisa Inovacijskega sklada UL.

Inovacijski sklad Univerze v Ljubljani sofinancira obetavne inovativne projekte v višini do 25.000 € in jim pomaga do višje stopnje tehnološke pripravljenosti. Sklad je Univerza vzpostavila z namenom lajšanja komercializacije tehnologij in z njim omogoča ekipam, ki na UL razvijajo inovativne rešitve, da te približajo industrijskim partnerjem oz. trgu.

Izmed 13 prijavljenih ekip, kar je 4 več kot lansko leto, je ocenjevalna komisija za sofinanciranje izbrala 5 projektov

  1. Projekt z naslovom »Razvoj zdravil za zdravljenje kognitivnih motenj pri psih«. Projekt razvija ekipa Fakultete za farmacijo: prof. dr. Stanislav Gobec, asist. dr. Urban Košak, doc. dr. Damijan Knez.
  2. Projekt z naslovom »Probiotik Bacillus subtilis za povečanje rasti in izboljšanje kvalitete piščancev«. Projekt razvija ekipa na Biotehniški fakulteti: prof. dr. Ines Mandič Mulec, dr. Katarina Šimunović, doc. dr. Polonca Štefanič, dr. Andi Erega, prof. dr. Anja Klančnik, prof. dr. Sonja Smole Možina.
  3. Projekt z naslovom »Razvoj lahkih in naprednih komponent pogonskih sklopov«. Projekt razvija ekipa Fakultete za strojništvo: asist. dr. Damijan Zorko, asist. dr. Borut Černe, doc. dr. Zoran Bergant.
  4. Projekt z naslovom »Širokospektralne protibakterijske učinkovine«. Projekt razvija ekipa Fakultete za farmacijo: prof. dr. Marko Anderluh, doc. dr. Martina Hrast.
  5. Projekt z naslovom: »Protipotresni pridrževalci za varovanje fasadnih panelov«. Projekt razvija ekipa na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo: prof. dr. Tatjana Isaković, prof. dr. Matej Fischinger, dr. Blaž Zoubek.

Projekti, izbrani za sofinanciranje, bodo prejeli sredstva bodisi za pripravo študije izvedljivosti bodisi priprave raziskava trga, za delujoč prototip, za potrditev delovanja tehnologije v industrijskem/ kliničnem okolju oziroma za vzpostavitev odnosov z relevantnimi podjetji.

Z vsemi ekipami, ki so se prijavile na razpis Inovacijskega sklada, pa bo Pisarna za prenos znanja UL sodelovala pri njihovih aktivnostih, povezanih z razvojem in približevanjem rešitev bližje trgu in industrijskim partnerjem.

Kratke informacije o Inovacijskem skladu

Proračun Inovacijskega sklada UL 2021: 70.000 EUR
Velikost posameznih projektov: med 5.000 in 25.000 EUR.
Spletna stran inovacijskega sklada UL

Dodatne informacije

Jana Šav
Samostojna strokovna sodelavka za tržne analize

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj