17.02.2021

Zbornik o zaščiti in trženju tehnologij za raziskovalce in podjetja

Skupaj s partnerji Konzorcija za prenos tehnologij iz JRO v gospodarstvo (KTT) smo pripravili priročnik, ki bo raziskovalcem in podjetjem v pomoč pri pravnem varstvu in trženju intelektualne lastnine.

Zbornik vsebuje prispevke Pisarn za prenos tehnologij in znanja osmih slovenskih univerz in raziskovalnih inštitutov ter predstavlja ključna področja prenosa znanja v gospodarstvo. Prispevki osvetljujejo vse od osnov intelektualne lastnine, postopka prijave, prevzema in trženja službenih izumov pa do sodelovanja z gospodarstvom in ustanavljanja odcepljenih podjetij.

Elektronsko različico Zbornika Zaščita in trženje tehnologij za raziskovalce in podjetja lahko najdete med uporabnimi gradivi na naši spletni strani.

Za izčrpne informacije, specifične za Univerzo v Ljubljani, si preberite Po poti inovacij do uspeha na trgu – Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani, ki smo ga za vas pripravili v letu 2019. V njem razložimo tudi, kako vam lahko na vaši poti od ideje do komercializacije pomagamo v Pisarni za prenos znanja UL. Kmalu bo Vodnik na voljo tudi v angleškem jeziku.

Upamo, da vam bosta knjigi v pomoč pri vašem delu, za dodatne informacije pa smo vam na voljo sodelavci Pisarne za prenos znanja UL.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj