11.11.2022

Za nami je že 3. festival UNI.MINDS!

Festival UNI.MINDS je potekal med 8. in 10. novembrom 2022, na katerem je sodelovalo več kot 80 govorcev. Trije dnevi spletnih dogodkov na področju hrane, zdravja, podnebja, proizvodnje, surovin in urbane mobilnosti so se sklenili z dogodkom v živo.

Na zaključnem dogodku festivala UNI.MINDS, ki povezuje akademsko sfero in gospodarstvo, je med drugim potekala tudi podelitev Rektorjeve nagrade za najboljšo inovacijo Univerze v Ljubljani za leto 2022. Na svečanem dogodku so finalisti predstavili svoje inovativne projekte in se tako potegovali za prvo, drugo in tretje mesto v treh kategorijah: 1) študenti ter alumni, 2) raziskovalci in zaposleni na Univerzi v Ljubljani in 3) študenti z idejami, rešitvami in inovacijami za izzive družbe (HUD razpis – humanistika, umetnost in družba).

V kategoriji študenti in alumni so nagrade prejeli WiBuBa bar, Vodotopni kanabinoidi in PsyAI. V kategoriji raziskovalci in zaposleni na Univerzi v Ljubljani so prva tri mesta zasedle ekipe Stablezyme, Kavitacija za čiščenje odpadnih voda in Mobilni robotski sistem za nadzor pridelka v rastlinjaku. Med idejami za reševanje izzivov družbe pa so komisijo najbolj prepričale WrapUp tortilje, OptiLife in Vez.

Foto: Bor Slana/STA

Vsem prejemnikom Rektorjeve nagrade za najboljšo inovacijo UL v letu 2022 iskreno čestitamo!

Želimo si, da zaključek festivala vodi v začetek povezovanja, nove projekte in dolgoročnejše partnerstvo, ki bo usmerjeno k skupnim ciljem. Na ta način lahko okrepimo inovacijsko skupnost, spodbujamo kulturo sodelovanja in se usmerimo k boljši prihodnosti, ki bo temeljila na znanju, iskrivi miselnosti in koristnim inovacijam.

Želeli bi se zahvaliti vsem govorcem in sodelujočim kakor tudi za podporo Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Službi za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru in Centru za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem, soorganizatorjema SPIRIT in LUI ter sodelujočim lokalnim predstavnikom EIT mreže. Iskrena hvala tudi glavnemu partnerju dogodka – Novartis v Sloveniji.

Če ste katerega od UNI.MINDS dogodkov žal zamudili ali bi si ga radi ogledali še enkrat, so posnetki že objavljeni na YouTube profilu Pisarne za prenos znanja.

Oglejte si posnetek zaključnega dogodka in podelitev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo UL:

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj