01.12.2021

VIDEO: Tehnologija ArcLub One – zeleno odrezavanje kovin

Na Fakulteti za strojništvo so razvili sistem zagotavljanja dovoda kapljevite faze kriogenega medija v rezalno cono pri kriogenem odrezavanju. Oglejte si promocijski video tehnologije, ki med drugim zmanjša porabo tekočega dušika v odrezovalnem procesu.

Tehnologija ArcLubOne je nov sistem dovoda kriogenega medija. Sistem omogoča sočasni enokanalni dovod kapljevite faze ogljikovega dioksida in maziva v rezalno cono. Sistem tako izboljša hladilne, mazalne in performančne karakteristike odrezovalnega procesa.

Izumitelji tehnologije so prof. dr. Franci Pušavec, assist. dr. Damir Grguraš in assist. mag. Luka Sterle iz Laboratorija za odrezavanje – LABOD na Fakulteti za strojništvo Univerze v Ljubljani.

Glavne prednosti tehnologije

  • Boljši hladilni in mazalni učinek,
  • bolj lokaliziran dovod tekočega dušika,
  • ekonomičnost – manjša poraba tekočega dušika,
  • izboljšanje performanc rezalnega procesa (daljša življenjska doba orodja),
  • izboljšanje performanc produkta (izboljšana integriteta obdelane površine).

Več informacij

Tehnologija se prodaja v obliki narejenega sistema ArcLub One (v ceno je vštet sistem in optimizacija rezalnih parametrov).
Želite izvedeti več o inovaciji? Obrnite se na Pisarno za prenos znanja Univerze v Ljubljani za podrobnejše informacije.

Tehnološka ponudba

Oglejte si tudi tehnološko ponudbo (SLO / EN).

Snemanje in montaža videa: Produkcija, Klemen Kržič s.p.
Financiranje videa: EIT Manufacturing BoostUP! RIS 2021 
Lokacija za snemanje videa: LABOD, UL-FS

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj