23.06.2022

»Uspešna komercializacija znanja univerz« – na voljo je celotni posnetek dogodka

V četrtek, 2. junija 2022, je bila izvedena konferenca z naslovom »Uspešna komercializacija znanja univerz«.

Konferenca se je osredotočala na različne možnosti prenosa zaščitene intelektualne lastnine in tehnologij v gospodarstvo. Posebno pozornost smo namenili tudi tematiki ustanavljanja odcepljenih podjetij. Vsem govorcem se zahvaljujemo za izjemna predavanja, ki so nedvomno prispevala k razumevanju že tako kompleksne teme.

Če povzamemo nekatere glavne ugotovitve:

  1. Vrednotenje znanja ni le upravljanje intelektualne lastnine in zaslužek. Pomembno je predvsem za posredovanje znanja ljudem.
  2. Navzkrižju interesov se ne moremo izogniti, lahko pa ga upravljamo.
  3. Kultura je ključna, potrebujemo pa tudi financiranje, zakonodajo in politike, spodbude in podporo pisarne za prenos znanja.

Zahvaljujemo se tudi ministrstvu MIZŠ, ASTP-ju in organizatorjem, ki so sodelovali pri pripravi konference v okviru Rektorske konference RS (Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru, skupaj z Univerzo na Primorskem in Univerzo v Novi Gorici), ter več kot 100 udeležencem, ki so s svojo udeležbo in svojimi povratnimi informacijami, pokazali veliko zanimanje za to temo.

Če se konference niste mogli udeležiti, si jo zdaj lahko v celoti ogledate na spodnji povezavi ⬇️⬇️

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj