15.06.2023

UL sklenila sodelovanje z inkubatorjem CEBINA in podjetjem Evotec za nadaljnji razvoj inovacij do trga

Cilj tega partnerstva je vzpostaviti mostove med raziskovalnimi institucijami in industrijo ter izkoristiti skupno znanje in izkušnje za razvoj inovativnih izdelkov, ki bodo prinesli koristi na trgu.

Sodelovanje med inkubatorjem CEBINA (Central European Biotech Incubator and Accelerator, v sklopu katerega deluje tudi Danube Labs), podjetjem Evotec in Univerzo v Ljubljani odpira nove priložnosti za inovacije v biotehnološki industriji.

Inkubator CEBINA je bil ustanovljen z namenom ustvarjanja in spodbujanja podjetij na področju znanosti o življenju, za razvoj novih zdravil in najsodobnejših tehnologij. Hkrati pa s pomočjo strokovnega znanja podjetja Evotec, ki je vodilno podjetje na področju odkrivanja in razvoja zdravil, lahko učinkovito razvijajo raziskovalne projekte v izdelke, ki imajo velik potencial na trgu.

Sodelovanje med temi partnerji bo omogočilo izmenjavo znanja, tehnoloških virov in izkušenj. Univerza v Ljubljani bo v okviru Pisarne za prenos znanja UL in z raziskovalnimi strokovnjaki zagotovila podporo pri komercializaciji inovacij. Izvedene bodo študije »in vitro« in »in vivo«, ki so ključne za napredovanje izbranega projekta za uspešno uvedbo na trg.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj