25.11.2021

Spletni dogodek ULovimo potencial – umetnost in netehnološke inovacije

Vse inovatorje s področja družboslovja, humanistike in umetnosti vabimo, da se nam pridružite 30. novembra ob 14. uri na spletnem dogodku ULovimo potencial.

Umetnost nenehno inovira, se razvija in odkriva nova obzorja, a vseeno ostaja na obrobju inovacijskega ekosistema. Kako jo bolj vključiti v globalne izzive, ki so pred nami, in izkoristiti njen izjemen ter nesporen potencial? Zakaj zgolj kreativnost ni več dovolj in kako lahko umetniške prakse, znanja in veščine prispevajo k uresničevanju inovativnih interdisciplinarnih projektov, reševanju družbenih problemov ali zgolj pri izboljševanju storitev, produktov, politik?

Da bi ulovili potencial netehnoloških inovacij, smo v Pisarni za prenos znanja UL pričeli s promocijo in umeščanjem inovacij s področij humanistike, umetnosti in družboslovja v inovacijski ekosistem.

Govorci

Nina Smerdu – Svetovalka – Intelektualna lastnina, Pisarna za prenos znanja
Dominik Bagola – Svetovalec – Inovacije s področij humanistike, umetnosti in družboslovja, Pisarna za prenos znanja
Anja Zorko – Vodja Centra za kreativnost

Kako se tega lotevamo in kako lahko svoje inovativne projekte z našo pomočjo privedete bližje k uresničitvi, vam bosta predstavila sodelavca Pisarne za prenos znanja, Nina Smerdu in Dominik Bagola. Priložnosti in programe za razvoj interdisciplinarnih projektov bo predstavila tudi Anja Zorko, vodja Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu MAO in skupaj z razpisi Ministrstva za kulturo za “Spodbujanje kreativnih kulturnih industrij” tvori podporno okolje za razvoj kreativnega sektorja v Sloveniji.

Kako se prijaviti?

Na dogodek se prijavite preko portala POPR. Študenti se v portal vpišete s svojo digitalno UL identiteto, ostali (študenti brez statusa, študenti drugih univerz, alumni) pa se najprej registrirajte in počakajte na odobritev registracije. Na dogodek se prijavite prek TE POVEZAVE.

Vabljeni!

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj