20.01.2023

Sodelujte pri vzpostavitvi slovenske baze podatkov o odpadni plastiki in sekundarnih materialih

Opazna je vedno večja potreba podjetij po konkretnih predlogih za dejansko implementacijo krožnega gospodarstva v obstoječe poslovne procese, zato – projekt CIRCI.

Glavni dosežki projekta CIRCI bodo uvedene inovativne zelene tehnologije/rešitve ter izveden pilotni projekt krožnega gospodarstva.

Projekt CIRCI neposredno nagovarja izzive prehoda v krožno gospodarstvo ter pripadajoče verige vrednosti pri predelovalnih dejavnostih. Glavni cilj projekta je izboljšanje eko-učinkovitosti slovenskega in norveškega (industrijskega) ekosistema in povečanje pozitivnega vpliva krožnega gospodarstva z inovacijami in ozaveščanjem ciljnih skupin.

Perečo problematiko naslavlja podjetje TECOS skupaj z vodilnim partnerjem Gospodarsko zbornico Slovenije (Zbornico elektronske in elektro industrije), Inštitutom za kovinske materiale in tehnologije (IMT) ter norveškim partnerjem EYDE Cluster.

Načrt projekta je vzpostaviti bazo podatkov, ki bo beležila odpadne ali sekundarne materiale, ki nastanejo v proizvodnih procesih, ti pa se lahko v poslovnem procesu krožnega gospodarstva pretvorijo v pomembno surovino za drugo panogo ali proizvodni proces. 

Izvedba ankete je torej prvi korak k prenosu norveške dobre prakse EYDE Cluster, ki je vzpostavil primerljivo bazo podatkov, ta pa je osnova za razvoj novih trajnostnih rešitev ponovne uporabe odpadne plastike.

Povezava na vprašalnik in več informacij: https://tecos.si/circi-zbirni-vprasalnik/

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj