17.11.2021

Program za razvoj inovativnih projektov in spodbujanja podjetništva v sektorju surovin (kovine, minerali, napredni materiali)

Svetovne potrebe na področju surovin (mineralov, kovin, naprednih materialov) se povečujejo iz leta v leto. K sreči se fokus usmerja k izboljšavam tehnologij, nadomestnim materialom ter večji skrbi za trajnostno pridobivanje, obdelovanje in recikliranje surovin. Ste tudi vi eden izmed tistih, ki so aktivni na področju surovin in se želite razvijati?

Za vas je tu podjetniški izobraževalni program za spodbujanje in razvoj inovativnih projektov, ki naslavljajo izzive surovinskega sektorja, v prvi vrsti namenjen študentom in raziskovalcem. Sestavljen bo iz 4 virtualnih delavnic z vsebino, ki omogoča razvoj podjetniške ideje z ambicijo za pridobitev nadaljnje vsebinske in finančne podpore ekipam:

1. delavnica (ČET, 18. 11. 2021): Od ideje do priložnosti – viri idej, ocenjevanje priložnosti, raziskovanje trga (dr. Blaž Zupan)
2. delavnica (PON, 29. 11. 2021): Od priložnosti do rešitve – proces razvoja izdelka ali storitve, testiranje na trgu (dr. Blaž Zupan)
3. delavnica (TOR, 30. 11. 2021): Od rešitve do podjetja – segmentacija trga, prodajni pristopi, gradnja začetne ekipe (dr. Blaž Zupan)
4. delavnica 4 (ČET, 2. 12. 2021): Priprava učinkovite predstavitve projekta + poslovni model in njegova validacija (dr. Aleš Pustovrh)
DODATNO: 5. delavnica: Pitch trening – povratna informacija in priporočila glede izvedene predstavitve projekta

Spletne delavnice bodo izvajali vrhunski predavatelji, udeleženci pa bodo dobili znanja za razvoj podjetniške ideje in možnosti pridobitve nadaljnje vsebinsko-finančne podpore. Potekale bodo med 14. in 17. uro.

Več informacij in prijavni obrazci se nahajajo na spletni strani Ljubljanskega univerzitetnega inkubatorja.

Delavnice financira EIT RawMaterials z namenom odkrivanja inovativnih pristopov/rešitev za trajnostno oskrbo s surovinami, kar je ključnega pomena za prehod na podnebno nevtralno, zeleno in digitalno gospodarstvo, predvideno v Zelenem dogovoru EU.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj