18.02.2020

Prenos znanja v akciji: 5 UL tehnologij se je predstavilo avstrijskim investitorjem

Šest raziskovalcev je na Dunaju s pomočjo Pisarne za prenos znanja uspešno predstavilo svojo tehnologijo.

Pisarna za prenos znanja je 30. januarja na Dunaj peljala raziskovalce, ki so na dogodku Start:IP predstavili 5 odličnih tehnologij avstrijskim podjetnikom in investitorjem.

Start:IP – from patent to market je dogodek avstrijskega poslovnega inkubatorja INiTS, ki vsako leto omogoči srečanje inovativnih evropskih raziskovalcev in investitorjev.

Od prijavljenih 50 tehnologij je bilo za predstavitev na samem dogodku izbranih 17 tehnologij iz 5 srednjeevropskih držav, od tega kar 5 tehnologij z Univerze v Ljubljani:

  • Dr. Urban Rudež, Fakulteta za elektrotehniko, s tehnologijo: Electrical Grids Protection – Izboljšanje nastavitve releja za zaščito pod-frekvenčnega razbremenjevanja.
  • Dr. Damir Grguraš in Luka Sterle, Fakulteta za strojništvo, s tehnologijo: Zeleno odrezavanje kovin (angl. Green Machining) – Sistem zagotavljanja dovoda kapljevite faze kriogenega medija v rezalno cono pri kriogenem odrezavanju. 
  • Dr. Odon Planinšek, Fakulteta za farmacijo, s tehnologijo: PoroSolv – Metoda in aparat za kontinuirano proizvodnjo trdnih disperzij, ki vsebujejo porozni nosilec.
  • Dr. Lev Matoh, Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, s tehnologijo: Super katalizator (angl. Chilly Plating) – Metoda za nanos prevodnega sloja na plastične substrate.
  • Dr. Sebastian Dahle, Biotehniška fakulteta, s tehnologijo Plasma Swing – Mehansko samonastavljivo plazemsko orodje.

Vsem udeležencem čestitamo za uspešne predstavitve in se veselimo novih inovaciji, ki se bodo predstavile na dogodku naslednje leto.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj