05.01.2023

Predstavljamo UL odcepljeno podjetje DivjaLabs d.o.o.

Pri ustanovitvi podjetja so sodelovali zaposleni na Univerzi v Ljubljani, Biotehniški fakulteti (UL BF).

DivjaLabs d.o.o. trži storitve ocenjevanja številčnosti prostoživečih populacij živali, prepoznavanja socialne strukture, ocenjevanja spolne strukture in genetske pestrosti populacij ter identifikacije posameznih osebkov s pomočjo molekularno genetskih metod.

Pri ustanovitvi podjetja so sodelovali zaposleni na Univerzi v Ljubljani, Biotehniški fakulteti (UL BF), doc. dr. Tomaž Skrbinšek, dr. Marta De Barba, dr. Marjeta Konec, doc. dr. Astrid Vik Stronen in Barbara Boljte.

Univerza v Ljubljani je s podjetjem sklenila licenčno pogodbo, s katero je podjetju podelila licenco za neizključno pravico izkoriščanja strokovnega znanja in izkušenj, ki omogočajo kvalitetno uporabo obstoječih in razvijanje ter uporabo novih prototipov analiz za genetski monitoring prostoživečih populacij velikih zveri in parkljarjev.

Kmalu si boste lahko več informacij prebrali na njihovi spletni strani: http://divjalabs.com/

Še več podobnih zgodb pa si lahko ogledate na zavihku Spin-out podjetja.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj