05.03.2020

Predstavili smo se bodočim pravnikom

Pisarna za prenos znanja se je predstavila študentom prava v okviru predavanja na temo intelektualne lastnine na Uradu RS za intelektualno lastnino.

Na pobudo Evropskega združenja študentov prava (ELSA) so 27. februarja 2020 Urad RS za intelektualno lastnino obiskali študentje Pravne fakultete, Univerze v Ljubljani in Evropske pravne fakultete iz Nove Gorice.

Študijski program prava obsega tudi področje prava intelektualne lastnine. Zato se je Pisarna za prenos znanja z veseljem odzvala povabilu, da študentom predstavi svojo vlogo in način upravljanja s pravicami intelektualne lastnine na Univerzi v Ljubljani, s poudarkom na licenčnih pogodbah. Pisarno je predstavila sodelavka Nina Smerdu, ki je v Pisarni strokovnjakinja za varstvo intelektualne lastnine.

Študenti so pridobili tudi vpogled v delo in pristojnosti Urada RS za intelektualno lastnino, predvsem na področjih patentnega varstva in postopkih za pridobitev znamke ter modela.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj