23.09.2020

NASA Space Apps tehnološki hekaton

Inkubator Sežana v okviru Svetovnega tedna vesolja OZN vabi k sodelovanju na virtualni hekaton, ki bo potekal od 2. do 4. oktobra 2020.

NASA International Space Apps Challenge 2020 je največji 48-urni mednarodni razvojni tehnološki maraton za inovativno, kreativno in sodelovalno reševanje globalnih izzivov na podlagi javno dostopnih podatkov vesoljske agencije NASA. Hkrati bo potekal v več kot 200 mestih po celem svetu.

Cilj hekatona je skupno oblikovanje in razvoj inovativnih tehnoloških rešitev za interdisciplinarne globalne izzive, izvedba obetavnih prototipov za izboljšanje kakovosti življenja na Zemlji in v vesolju, ustvariti globalno skupnost za sodelovanje in širitev meja vesolja, znanosti ter tehnologije.

Ciljne skupine so širša zainteresirana javnost, prostovoljci, posamezniki in ekipe, razvijalci, inženirji, tehnologi, oblikovalci, skratka vsi z željo razvijati nove ideje in rešitve, ne glede na starost in izobrazbo. Pričakovano število udeležencev je 30. Posamezniki in ekipe se lahko prijavijo na tej povezavi.

Prijavite se lahko tudi na pripravljalni webinar Space Apps Bootcamp, ki bo 28. septembra ob 16. uri prek spleta.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj