14.03.2023

Nagrada dr. Uroša Seljaka za najboljšo znanstveno objavo študentov

Nagrada je namenjena spodbujanju in podpiranju znanstvenih objav študentk, študentov na študijskih programih 1. in 2. stopnje v Republiki Sloveniji ter spodbujanju mentoriranja študentk in študentov.

Objavljen je javni razpis za podelitev nagrade dr. Uroša Seljaka za leto 2023.

Dr. Uroš Seljak, profesor na Oddelku za fiziko na Univerzi Kalifornije, Berkeley, alumen Univerze v Ljubljani in mentor na Ameriško-slovenski izobraževalni fundaciji (ASEF), je leta 2021 prejel Gruberjevo nagrado. To je ena najprestižnejših svetovnih znanstvenih nagrad s področja kozmologije, ki jo podeljuje Gruberjeva fundacija Univerze Yale.

Nagrado v višini 500.000 USD je prejel skupaj s še dvema nagrajencema, in sicer za bistven prispevek k metodam, ki so ključne za raziskovanje in razumevanje nastanka vesolja.

S svojim delom nagrade je ustanovil dobrodelni sklad, s katerim se v obliki nagrade dr. Uroša Seljaka v enkratnem znesku 10.000 USD vsako leto podpre najboljše znanstvene objave slovenskih študentov.

Več informacij o pogojih razpisa in prijavi na naslednji povezavi.

Rok za prijavo na razpis je 15. april 2023.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj