17.08.2021

Izteka se rok za prijavo na Inovacijski sklad UL 2021

Raziskovalci in raziskovalke Univerze v Ljubljani imate čas do 20. avgusta do konca dneva, da svoj obetavni inovativni tehnološki ali netehnološki projekt prijavite na 2. razpis za inovacijski sklad.

Inovacijski sklad Univerze v Ljubljani bo že drugo leto zapored sofinanciral obetavne inovativne projekte v višini do 25.000 € in jim pomagal do višje stopnje tehnološke pripravljenosti.

Univerza v Ljubljani je vzpostavila Inovacijski sklad z namenom lajšanja komercializacije tehnologij. Z njim omogoča ekipam, ki na UL razvijajo inovativne rešitve, da te približajo višjim stopnjam tehnološke pripravljenosti in s tem tudi industrijskim partnerjem oz. trgu.

Sredstva Inovacijskega sklada se bodo izbranim projektom dodelila prek razpisa, ki se je odprl 1. junija 2021. Skupni proračun sklada znaša 70.000 €, posamezen projekt pa bo lahko prejel med 5.000 in 25.000 €.

Katerim projektom je namenjen Inovacijski sklad?

Inovacijski sklad je namenjen vsem, ki imate tehnologijo ali rešitev za že identificirane izzive, a vam manjka korak ali dva, da jo pripeljete bližje uresničitvi, trgu, družbi. Prijavijo se lahko tehnološki in netehnološki projekti, ki jim do sklenitve licenčne/prodajne pogodbe/pogodbe o skupnem razvoju ali prijave na večji razpis za preverbo koncepta manjka:

  • delujoči prototip ali
  • študija izvedljivosti ali
  • raziskava trga ali
  • potrditev delovanja tehnologije v industrijskem/kliničnem okolju ali
  • vzpostavitev odnosov z relevantnimi podjetji.

Kdo lahko kandidira?

  • Raziskovalni projekti, katerih intelektualna lastnina je v lasti UL.
  • Če je lastnikov več, mora biti tehnologija vsaj v 50-% lasti UL (če sta lastnika 2) oz. vsaj v 30-% lasti UL (če so lastniki 3 ali več).
  • Če gre za univerzitetni know-how, morajo biti urejena pravna razmerja z UL.
  • Raziskovalec lahko sodeluje le z eno projektno prijavo.

Kako se prijavite?

Prijavite se prek prijavnega obrazca. Izpolnjenega in podpisanega posredujete na e-naslov: gospodarstvo@uni-lj.si.

Vsem, ki ste zainteresirani za Inovacijski sklad UL, svetujemo, da pred prijavo stopite v stik s Pisarno za prenos znanja prek gospodarstvo@uni-lj.si ali pokličite na 01 241 85 81 (Jana) ali 01 241 85 33 (Simona).

Informacije razpisu in kako se prijaviti so dostopne na spletni strani Inovacijskega sklada UL.

Z inovacijskim skladom Univerze v Ljubljani poganjamo inovacije! Izkoristite sredstva, ki so na razpolago za nadaljnji razvoj vaših tehnologij in rešitev.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj