14.04.2023

Info dan za Misije EU: Novost programa Obzorje Evropa

Sektor za znanost Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije vabi vse raziskovalke, raziskovalce, mala in srednja podjetja ter ostalo zainteresirano javnost na Info dan za Misije EU.

Na dogodku »Misije EU: Novost programa Obzorje Evropa« vas bodo predstavnice in predstavniki Evropske komisije, ministrstva in raziskovalci ter predstavniki občin seznanili z EU Misijami, ki so novost programa Obzorje Evropa ter nov način usmerjenega delovanja na področju raziskav, razvoja in inovacij.

Tam bodo strokovnjaki, ki so že vključeni v EU Misije predstavili svoje znanje in izkušnje pri izvajanju tovrstnih projektov ter odgovarjali na vaša morebitne vprašanja.

V popoldanskem delu se bo dogodek nadaljeval z delavnico v okviru projekta NATI00NS, financiranega iz programa Obzorje Evropa, ki se bo osredotočila na Misijo Zdravje tal in hrane. Namen delavnice je na eni strani deliti informacije o razpisu ‘HORIZON-MISS-2023-SOIL-01-08’, ki je bil odprt januarja 2023 v okviru programa Obzorje Evropa, po drugi strani pa krepiti razpravo glede strokovnih načel zdravja tal in ustvarjanja živih laboratorijev.


KDAJ? Petek, 21. april (10.00 – 16.40)

KJE? Velika dvorana Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, Masarykova 16, 1000 Ljubljana

Število mest je omejeno, zato je obvezna predhodna prijava preko elektronske prijavnice.

Celotni program dogodka je na voljo TUKAJ.


Kaj so Misije EU?

Misije EU predstavljajo nov pristop EU za zagotavljanje skupnih rešitev za največje izzive sodobne družbe. Predstavljajo prizadevanja širokega spektra deležnikov, osredotočen na skupnem (misijskem) upravljanju aktivnosti za reševanje globalnih izzivov. Vse misije imajo ambiciozno zastavljene cilje, ki jih želimo uresničiti do leta 2030. Rešitve s področja znanosti in inovacij postavljajo v kontekst novega upravljanja in sodelovanja, kjer ključno komponento predstavlja tudi aktivno vključevanje državljanov. 

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj