27.07.2021

Evropski program Women TechEU za inovativne podjetnice

V okviru Obzorje Evropa se je 13. julija odprl program Women TechEU za mala in srednja podjetja. Finančna spodbuda in podjetniško mentorstvo je namenjeno inovativnim podjetnicam.

Za pobudo Women TechEU je predvidenih skupno 3,75 milijona evrov, posamezno podjetje pa lahko pridobi subvencijo v višini 75.000 evrov. Finančna spodbuda je namenjena podpori prvim korakov v inovacijskem procesu in rasti zagonskih podjetij, ki se ukvarjajo s tehnologijami prihodnosti (deep-tech) in so jih ustanovile ali soustanovile podjetnice, ki v startupu tudi zasedajo vodstven položaj.

Kaj velja za deep-tech?

Tehnologije prihodnosti (deep-tech) so tehnologije, ki temeljijo na vrhunskem znanstvenem odkritju ali napredku, za njih pa je značilna potreba, da ostajajo v tehnološkem ospredju. Razpis ne omejuje področij, s katerih naj prijavljene tehnologije prihajajo.

Kako se prijaviti

Shema je odprta od 13. julija, prijave pa so odprte vse do 10. novembra 2021. Prijavo je treba oddati elektronsko prek spletne strani. Vlogi morajovsebovati poslovni načrt, jasno opredeljeno strategijo rasti, pomembna je tudi zastopanost obeh spolov in vidik vključevanja. Opisati je treba tudi aktivnosti, ki jih podjetje načrtuje v prihodnjih petih letih in k prijavi dodati tudi kratko osebno video predstavitev podjetja.

Dodatne informacije

Več informacij o programu Women TechEU najdete na spletni strani Evropske komisije.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj