27.11.2020

EIT Manufacturing – razvojne priložnosti za podjetja

Slovenska podjetja in raziskovalce, aktivne na področju proizvodnih tehnologij, 4. decembra 2020 ob 10. uri vljudno vabimo na predstavitev priložnosti, ki jih na področju razvoja in inovacij nudi EIT Manufacturing.

Program

10:00 – 10:15 Dobrodošlica in kratek uvod v vozlišče EIT Manufacturing
dr. Franci Pušavec, Fakulteta za strojništvo, UL
10:15 – 11:00 Introduction to EIT Manufacturing and the Co-Location Center East in Vienna, presenting opportunities for the manufacturing sector and modes of engagement, as well as upcoming events and activities.
g. Johannes Hunschofsky, EIT Manufacturing
11:00 – 11:15 Vprašanja in odgovori (v angleškem jeziku)
11:15 – 11:35 Podpora raziskovalcem (razvojne pogodbe, ustanavljanje odcepljenih podjetij)
ga. Urša Jerše, Pisarna za prenos znanja Univerze v Ljubljani
11:35 – 11:55 Predstavitev podpore EIT, primer sodelovanja podjetja: Inovacije v elektromobilnosti – razvoj in izdelava motorjev Inwheel
dr. Matej Biček, direktor razvoja, Elaphe d.o.o.
11:55 – 12:15 Predstavitev podpore EIT, primer raziskovalnega sodelovanja: Projekt EIT InnoEnergy: Profiliranje hladilnih stolpov – analiza delovanja hladilnih stolpov
prof. dr. Marko Hočevar, Fakulteta za strojništvo, UL
12:15 – 12:45 Diskusija

Prijave na dogodek

Dogodek bo potekal v slovenskem in angleškem jeziku. Udeležba je brezplačna, potrebno pa se je prijaviti. S prijavo preko prijavnega obrazca pridobite ZOOM povezavo do dogodka.

O EIT Manufacturing

EIT Manufacturing je vozlišče organizacij na področju proizvodnje, podprto s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologije (EIT) in Evropske Unije. Združuje evropske raziskovalne organizacije in proizvodna podjetja z namenom, da evropskim izdelkom, postopkom in storitvam dodajo edinstveno vrednost in navdihujejo za ustvarjanje globalno konkurenčne in trajnostne proizvodnje.

Dodatne informacije: Franci.Pusevec@fs.uni-lj.si in Jernej.Kovac@fs.uni-lj.si

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj