27.09.2021

Drugi Morning Health Talk: Razbijanje mitov o odcepljenih podjetjih

Spin-outi oz. odcepljena podjetja so v tujini nekaj vsakdanjega, pri nas pa okoli njih ┼íe vedno kro┼żi veliko napa─Źnih predpostavk. Ljubljanski univerzitetni inkubator vabi 29. septembra ob 9. uri na ‘jutranji pogovor o zdravju’ na temo spin-out podjetij.

Kaj sploh je spin-out?

Gre za podjetje, ki ga ustanovi eden ali ve─Ź zaposlenih na univerzi/raziskovalni in┼ítituciji. Njegov namen je nadaljnji razvoj in tr┼żenje znanja, nastalega v okviru zaposlitve na in┼ítituciji, in prenos na novo podjetje s podelitvijo licence ali prodajo pravic intelektualne lastnine.

Na leto┼ínjem drugem Morning Health Talku, ki bo potekal pod okriljem EIT Health, boste lahko z uglednimi slovenskimi in tujimi akademiki in podjetniki razbijali ┬╗uveljavljene┬ź mite o odcepljenih podjetjih. Pridru┼żite se virtualnemu pogovoru 29. 9., ob 9h.

Nekaj mitov za pokušino

  • Raziskovalci niso uspe┼íni podjetniki
  • Odlo─Źitev za spin-out pomeni izgubo statusa raziskovalca
  • Odcepljena podjetja so veliko administrativno breme za raziskovalno in┼ítitucijo

Prijave

Registracija poteka prek povezave spletnega obrazca.

Pi┼íkotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izbolj┼íanje va┼íih izku┼íenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Ve─Ź informacij najdete v Politiki o pi┼íkotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj