12.07.2021

Dobrodelna akcija ‘Srčna UL’ v pomoč študentkam in študentom

S projektom želimo pomagati študentom Univerze v Ljubljani, ki so zaradi epidemije covida-19 ostali brez finančnih sredstev za preživetje. Zbrana finančna sredstva bomo dodelili študentkam in študentom v finančnih stiskah.

Mnogi študenti so v času epidemije izgubili študentsko delo in niso našli novega, ali pa so delo izgubili njihovi starši, skrbniki. Pridružite se dobrodelni akciji ‘Srčna UL‘ in prispevajte manjši ali večji denarni znesek ali pa pomagajte zgolj z delitvijo informacije.

Dobrodelono akcijo Srčna UL sta predstavili Univerza v Ljubljani in Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), saj smo oboji zaznali številne stiske mladih nad 18 let.

Kako lahko pomagate?

  • Pošljite kratko telefonsko sporočilo na številko 1919 s ključno besedo SRCNAUL5 (za prispevek 5 EUR) ali SRCNAUL10 (za prispevek 10 EUR).
  • Za višje zneske sredstva nakažite na transakcijski račun ZPMS ali sklenite donatorsko pogodbo.
  • Delite informacijo o dobrodelni akciji Srčna UL.

»V času epidemije se je moja finančna in bivanjska stiska poglobila do skorajšnjega roba. Ker so državne štipendije že leta kronično prenizke, da bi lahko omogočale dostojno preživetje, sem bila tudi sama primorana poleg študija opravljati študentsko delo. Pred epidemijo sem imela aktivne kar tri študentske napotnice, dve študentski službi sta zaradi protivirusnih ukrepov usahnili, tretjo sem lahko opravljala prek spleta, vendar je bila ravno ta najslabše plačana in tudi dela ni bilo veliko. Zato v času zaprtja javnega življenja kar nekaj mesecev nisem zares vedela, ali bom zmogla plačevati položnice oz. ali bom imela za hrano.«

Študentka UL

Kdo bo lahko prosil za finančno pomoč?

Za denarno pomoč bodo lahko zaprosili študentke in študenti UL, z veljavnim statusom v študijskem letu 2020/21, ki so se znašli v stiski in izpolnjujejo naslednje pogoje: so mlajši od 26 let, starši oziroma skrbniki pa jih težko vzdržujejo, ker imajo nizek dohodek, ali so starejši od 26 let, doseženi prihodki pa niso zadostni za osnovno preživetje (lastno ali vzdrževanih družinskih članov). Študentke in študenti bodo lahko oddali vloge v obdobju od 15. septembra do 15. oktobra 2021, ki jih bo nato po vnaprej določenih kriterijih obravnavala Komisija za ocenjevanje vlog Srčne UL.

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj