27.03.2023

Delavnica: Načrtovanje – design raziskav v zgodnjih fazah raziskovanja (TRL 3-5)

Delavnico bosta vodila ugledna predavatelja s področja design managementa: prof. Jan-Erik Baars in doc. Miha Klinar. Prijave so še odprte.

Univerza v Ljubljani vabi na delavnico, ki bo potekala 17. aprila 2023, med 11.00 in 15.30, v Zbornični dvorani UL (Kongresni trg 12, Ljubljana).

Cilj delavnice je predstaviti načine in orodja, kako pred samim začetkom raziskave raziskati potrebe trga, potencialnih uporabnikov, kako izvajati pogovore, razgovore s potencialnimi uporabniki in kako vse te informacije preleviti v uporabne informacije za raziskave.


Program delavnice:

  •  Jan-Erik Baars: Design v raziskovanju

Uvod v design, kaj je design, dimenzije designa raziskav. Procesi uporabe designa raziskav. Primeri uporabe in refleksija. Razprava.

  • doc. Miha Klinar, ALUO, vodja projekta KCDM

Predstavitev konkretnih primerov design raziskav za slovenska podjetja, izvedenih v Sito design d.o.o.

  • Mreženje ob prigrizku

Dogodek je za udeležence brezplačen, vaš interes pa sporočite preko e-prijavnice. Vaša udeležba bo potrjena, ko boste s strani UL prejeli potrditev registracije.

Omejitve registracije:

  • Za predstavnike UL: 30 oseb
  • Za partnerje projekta KCDM: 20 oseb

Dodatne informacije: simona.rataj@uni-lj.si in mojca.mihailovic@design-management.si


Vodji delavnice:

Prof. Jan-Erik Baars je ugledni raziskovalec in predavatelj s področja design managementa in organizacijskih zmogljivosti na University of Applied Science v Luzernu, Švica. Kot oblikovalec ima dolgoletne izkušnje na področju industrijskega oblikovanja v velikih podjetjih. Kot član Design Management Instituta iz Bostona ima predavanja in delavnice za različne organizacije na pomembnih mednarodnih konferencah.

Miha Klinar je predavatelj na ALUO ter pobudnik in vodja Kompetenčnega centra za design management že vse od prvega projekta leta 2013. Na ALUO je vodja katedre za izobraževanje v oblikovanju ter pobudnik platforme “multidisciplinaren.si”. Z večjimi design raziskavami se je začel ukvarjati od leta 2016 skupaj s Sito designom, vodilnim slovenskim oblikovalskim studiem.


Projekt je sofinanciran iz strani proračuna Republike Slovenije – Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo – PP 200013 Usposabljanje zaposlenih v podjetjih

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj