03.09.2021

Delavnica INOVATOR­ččąUL za raziskovalce s podro─Źja tehnike

Fakulteta za elektrotehniko in Fakulteta za strojni┼ítvo organizirata v sodelovanju s Pisarno za prenos znanja UL prakti─Źno delavnico o identifikaciji in za┼í─Źiti intelektualne lastnine s podro─Źja tehnike. Potekala bo 16. septembra ob 14. uri.

KOMU JE DELAVNICA NAMENJENA?

Spletna delavnica je namenjena raziskovalcem in ┼ítudentom s podro─Źja tehnike, ki ste se pri svojem raziskovalnem delu ┼że sre─Źali z vpra┼íanji in izzivi pravnega varstva intelektualne lastnine in i┼í─Źete prakti─Źne nasvete, kako se lotiti patentiranja ali drugih oblik za┼í─Źite intelektualne lastnine.

Delavnico bo vodil dr. Heiko Pittner, patentni zastopnik dru┼żbe Zacco z ve─Ź kot 12 let izku┼íenj z za┼í─Źito na podro─Źjih avtomobilske industrije, telekomunikacij, programske opreme in drugih. Delavnica je primerna tako za tiste, ki se s tematiko soo─Źate prvi─Ź, kot tudi za tiste, ki ste ┼że prijaviljali patent in si ┼żelite poglobiti znanje.

PREDAVATELJI

  • Ur┼ía Jer┼íe, vodja Pisarne za prenos znanja UL
  • Andrej ─îerneti─Ź, Pisarna za prenos znanja UL
  • Dr. Heiko Pittner, evropski in nem┼íki patentni zastopnik, Zacco Europe

DODATNI INDIVIDUALNI POSVETI S PATENTNIM ZASTOPNIKOM

Tisti, ki imate konkretna vpra┼íanja v zvezi z rezultati raziskav, vljudno vabljeni, da se prijavite ┼íe na individualno posvetovanje s patentnim zastopnikom ali Pisarno za prenos znanja. To storite tako, da po┼íljete izpolnjen vpra┼íalnik ┬╗Innovative Solution Presentation┬ź na andrej.cernetic@uni-lj.si. Pri izpolnjevanju vpra┼íalnika vas prosimo, da NE RAZKRIVATE KLJU─îNIH INFORMACIJ o svojih izumih.

KDAJ IN KJE?

Brezpla─Źna delavnica bo potekala 16. septembra 2021 od 14. do 15.30 prek spletne platforme Zoom, med 15.30 in 16. uro pa bodo potekala individualna posvetovanja. Delavnica bo prakti─Źne narave.

KAKO SE PRIJAVITI?

Na delavnico se prijavite najkasneje do 14. septembra prek Zoom registracije. Po uspešni registraciji boste po e-pošti prejeli povezavo do spletnega dogodka.

PROGRAM

14.00ÔÇô14.05Uvodni nagovorProf. dr. Gregor Dolinar, dekan Fakultete za elektrotehniko UL
Prof. dr. Mihael Sekav─Źnik, dekan Fakultete za strojni┼ítvo UL
14.05ÔÇô14.15Predstavitev Pisarne za prenos znanjaUr┼ía Jer┼íe, vodja Pisarne za prenos znanja UL
(v sloven┼í─Źini)
14.15ÔÇô14.25 Kaj je izum? Kak┼íen je postopek prijave in prevzema slu┼żbenega izuma ter pravnega zavarovanja izuma s patentom v Sloveniji, Evropi in svetu.Andrej ─îerneti─Ź, Pisarna za prenos znanja UL
(v sloven┼í─Źini)
KRATEK ODMOR
14.30ÔÇô15.30ÔŚ╝ Which innovations are patentable?
ÔŚ╝ Requirements for patentability: Novelty, Inventive step and Industrial applicability.
ÔŚ╝ Specifics of patenting technical innovations: methods, apparatuses, embedded softwareÔÇŽ
ÔŚ╝ Concrete examples of innovations which are patentable/non-patentable.
Dr. Heiko Pittner, evropski in nemški patentni zastopnik, Zacco Europe
(v angle┼í─Źini)
15.30ÔÇô16.00INDIVIDUALNO POSVETOVANJE s patentnim zastopnikom Zacco ali Pisarno za prenos znanja (predhodno dogovorjeni 5-minutni posvet na podlagi obrazca ┬╗Innovative Solution Presentation┬ź).

Delavnica bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Prevod ni zagotovljen. Na delavnici bo v uvodnem delu potekalo snemanje in fotografiranje.

Pi┼íkotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izbolj┼íanje va┼íih izku┼íenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Ve─Ź informacij najdete v Politiki o pi┼íkotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj