27.06.2022

Bazar znanja je ponudil zanimive umetniške projekte – oglejte si jih!

V Osrednjem atriju mestne hiše v Ljubljani je med 21. in 24. junijem potekal bazar znanja (Knowledge Bazaar). Dogodek je potekal v okviru projekta EUTOPIA2050, kjer ste si lahko ogledali razstavo video-reprezentacij izbranih tehnologij iz Univerze v Ljubljani.

Bazar znanja je virtualni prostor, odprt za javnost in namenjen prikazu izbranih inovativnih znanstvenoraziskovalnih rezultatov. Nove tehnologije in inovacije predstavlja v eksperimentalnih, avdiovizualnih oblikah, ki so same po sebi produkt inovativnega umetniškega raziskovanja. V razstavo sta tako bili vključeni dve tehnologiji iz Univerze v Ljubljani, preoblikovani v umetniško reprezentacijo – Hidrodinamska kavitacija ter Identifikacija oči in ušes.

Na dan odprtja razstave smo se tudi vključili v neposredni prenos s prikazom umetniško-znanstvenih projektov ostalih partnerskih univerz zveze Eutopia. Vse rešitve, vključno z izdelki naših študentov, si tako lahko ogledate na spodnjem posnetku. ⬇️ ⬇️

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj