Dobre zgodbe

mPOR d.o.o. – uspešen prenos znanja v odcepljeno podjetje

Primer mPOR predstavlja praktičen primer prenosa znanja iz univerze v realno okolje, od katerega ima korist tudi splošna družba. Zato sta Fakulteta za elektrotehniko v Ljubljani ter Univerza v Ljubljani pokazali izjemno podporo in koperativnost pri projektu, ki danes predstavlja primer odlične prakse.

Preberi več

Vitabits – primer prenosa univerzitetnega znanja v gospodarstvo

Rešitev Vitabits, ki je namenjena oddaljenemu spremljanju in telemedicinski obravnavi pacientov, je dober primer sodelovanja in prenosa znanja v gospodarstvo.

Preberi več

»FEspirator« – prototip odličnega sodelovanja

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko je v zglednem sodelovanju s študenti, podjetji in strokovnjaki iz drugih institucij v rekordnem času razvila delujoči prototip medicinskega respiratorja, ki so ga poimenovali »Fespirator«.

Preberi več

Gorenje – razvojno partnerstvo z Univerzo v Ljubljani že skoraj 70 let!

Gorenje svojo inovativnost potrjuje in jo ščiti z okoli 200 veljavnimi patenti in patentnimi prijavami. O sodelovanju med podjetjem in Univerzo v Ljubljani smo se pogovarjali z dr. Alešem Miheličem.

Preberi več

Iskratel in Univerza v Ljubljani, Fakulteta za elektrotehniko

Laboratorij za telekomunikacije, ki deluje v okviru Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, že vrsto let sodeluje s podjetjem Iskratel, d. o. o., na področjih raziskav in analiz, razvoja prototipov, razvojnih nalog, vzdrževanja rešitev ter spremljanja in predlogov strateških usmeritev.

Preberi več

Super halje iz Univerze v Ljubljani za inovativne raziskovalce

Nedvomno ste že slišali za Supermana, kaj pa za super haljo iz Univerze v Ljubljani? To je laboratorijska halja s super močmi: ima namreč samočistilne in vodoodbojne lastnosti, ohranja pa zračno prepustnost materiala. Prejme jo vsak raziskovalec Univerze v Ljubljani, ki Pisarni za prenos znanja prijavi službeni izum.

Preberi več

M Sora razvija inovacije z Univerzo v Ljubljani

Drzne ideje in prebojne inovacije so ključne za uspeh podjetij na trgu. Tega se dobro zaveda tudi M Sora, ki na svoji poti uspešno sodeluje z Univerzo v Ljubljani.

Preberi več

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj