Festival UNI.MINDS 2022 uspešno zaključen!

Največji slovenski spletni festival za grajenje inovacijske skupnosti in dolgoročnih partnerstev med akademsko sfero in gospodarstvom je potekal med 8. in 10. novembrom 2022.

Posnetki vseh UNI.MINDS dogodkov so že na voljo.

Bogat program izjemnih priložnosti

Festival UNI.MINDS 2022 smo otvorili v motivacijskem slogu: slišali smo, zakaj je sodelovanje med univerzami in podjetji tako pomembno, nato pa je sledil vpogled v različne možnosti financiranja na področju »deep-tech« inovacij. Prvi dan letošnjega festivala se je zaključil z dogodkom Novartis v Sloveniji: Dan raziskovalcev.

Drugi in tretji dan so bile vsebine razdeljene po tematikah: hrana, zdravje, podnebje ter proizvodnja, surovine in urbana mobilnost. Mednarodno uveljavljeni strokovnjaki so tako predstavili svetovne trende posameznega področja, sledile pa so panelne razprave, interaktivni pogovori oz. »fireside chati« med slovenskimi strokovnjaki iz gospodarske in akademske sfere ter odločevalci.

Celoten program je omogočil vpogled v tehnologije in ekspertize raziskovalcev Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Predstavili smo dobre prakse sodelovanja z lokalnimi predstavniki EIT mreže in razmišljali o boljši sistemski podpori inovacijam. Vsi, ki so razmišljali o odcepljenem podjetju, so se lahko povezali z organizacijami, ki jim pri tem lahko pomagajo.

Že 3. festival UNI.MINDS se je za sodelujoče zaključil bolj slavnostno – z zaključno prireditvijo v živo, ki pa je bila za širšo javnost na voljo z neposrednim prenosom na spletni platfomi Hubilo. Tam sta nas nagovorila minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Igor Papič in rektor UL, prof. dr. Gregor Majdič, Primož Erjavec iz podjetja DeltaHub, Edita Krajnović, direktorica družbe Mediade in prof. dr. Maja Ravnikar, direktorica Nacionalnega inštituta za biologijo. Razglasili smo tudi zmagovalce Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani in prejemnike Inovacijskega sklada 2022.

3 dnevi spletnih dogodkov so bili posvečeni:

  • implementaciji najboljših inovacijskih praks
  • R2B sestankom z lokalnimi predstavniki EIT in mreženju med udeleženci
  • znanstvenim stojnicam s predstavitvami tehnologij in ekspertiz naših raziskovalcev

Celoten program festivala UNI.MINDS 2022 si lahko ogledate na spletni platformi Hubilo.

Komu je festival namenjen?

Festival je bil odprt vsem zainteresiranim, zasnovan pa je za tista najbolj radovedna, inovativna in v prihodnost zazrta podjetja, raziskovalce, študente, odločevalce.

Organizatorji festivala

Dogodek je potekal pod okriljem »Meseca znanosti«, ki ga podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Glavni organizatorji festivala so bili Pisarna za prenos znanja Univerze v LjubljaniSlužba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru in Center za razvoj in prenos znanja Univerze na Primorskem. Soorganizatorja dogodka sta bila SPIRIT in Ljubljanski univerzitetni inkubator. Z nami pa so sodelovali tudi EIT Hubi SlovenijaEIT HealthEIT FoodEIT ManufacturingEIT Raw Materials in EIT Urban Mobility. Glavni partner dogodka je bil farmacevtska družba Lek.

Festival je potekal v kombinaciji slovenskega in angleškega jezika.

Za dodatne informacije smo na voljo na gospodarstvo@uni-lj.si.

Pretekli UNI.MINDS festivali

Program – UNI.MINDS 2021

YouTube kanal – UNI.MINDS 2021

Program – UNI.MINDS 2020

YouTube kanal – UNI.MINDS 2020

Piškotke uporabljamo za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. S klikom na “prilagodite nastavitve” lahko upravljate z njimi. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih.

Prelistaj Vodnik po prenosu znanja na Univerzi v Ljubljani

Prelistaj